Det här händer i föreningen

Det pågår en hel del arbeten i föreningen i höst. Här kommer en kort statusrapport om vad som är på gång just nu.

Ny undercentral för bättre energiekonomi

Under augusti och nu i mitten av september händer en hel del som kanske inte syns. Föreningen har bytt undercentral för att säkerställa lägre förbrukning, jämnare flöden och bättre energiekonomi framöver. Arbetet är i princip klart och några mindre justeringar kvarstår. 

Tätare hämtning av matavfall

Stockholm vatten och avlopp har haft problem med hämtning av matavfall och restavfall som påverkat oss de senaste två veckorna, i hela Stockholm. Nya rutter har planerats och där har det funnits inkörningsproblem. Framöver kommer matavfall och restavfall att hämtas i separata lastbilar. Förhoppningsvis ska det fungera bättre från och med nu, och för att ytterligare säkerställa funktionalitet så har styrelsen beslutat att matavfall ska hämtas ytterligare en dag i veckan. Från och med denna vecka så ska matavfall och restavfall hämtas två gånger i veckan (tisdag och fredag). Vi får hjälpas åt att hålla lite koll att det blir utfört och meddela gärna styrelsen om det inte hämtats.

Fällda träd

Tyvärr har några mindre träd på förskolan bakom Artillerigatan 74-76 drabbats av almsjuka och vi har tvingats ta ner dessa då de utgjorde en risk för barnen. 

Status för ventilationskontroll

Obligatorisk ventilationskontroll är genomförd på Artillerigatan och vi inväntar slutligt resultat och eventuella behov av justeringar eller åtgärder i fastigheten. Parallellt pågår utredning kring fläktljud dels i förskolans lokaler, dels på Artillerigatan 86. I slutet av september vet vi resultatet.

Montering av karmbottenplåtar pågår

Avslutningsvis så pågår montering och målning av karmbottenplåtar på Armfeltsgatans fönster för att skydda karmarna från röta eller att torka ut. Projektet pågår i minst fem veckor till beroende på väder.