Det här händer i höst

Nu är semesterperioden på väg mot sitt slut och styrelsen har, efter det konstituerande mötet enligt stadgarna, haft sitt första möte. Med detta informationsbrev vill vi berätta om vad som kommer att ske under hösten och några beslut som styrelsen fattat. Styrelsen hoppas att vi genom detta ökar delaktigheten bland medlemmarna.

OVK, bullermätning

Föreningen kommer under augusti och september slutföra arbete med obligatorisk ventilationskontroll (OVK) på Artillerigatan. Relaterat till detta pågår bullermätning från fläkten på taket ovanför Artillerigatan 84 och 86. Föreningen har fått in klagomål externt på högt fläktljud men även konstaterat att det är förhöjda nivåer. Vi hoppas komma till rätta med detta problem så snart det bara går för boendemiljön.

Byte av undercentral

En annan större investering som kommer utföras är byte av befintlig undercentral för bland annat varmvatten i fastigheten (Artillerigatan, men servar båda fastigheterna). Den gamla har passerat sin tekniska livslängd och måste bytas ut. En stor utgift men nödvändig. Åtgärden kommer ge bättre värmefördelning och bedömt lägre värmekostnader. Arbetet påbörjas i slutet av augusti och kommer påverka oss alla under den dagen bytet sker och eventuell tid för injustering i direkt anslutning till bytet. Mer information kommer!

Montering av karmbottenplåtar

Vidare kommer Alviks måleri att montera karmbottenplåtar på båda fastigheterna där det saknas. Åtgärden görs för att öka livslängden på fönsterkarmarna. Tidsplanen är inte helt satt för detta projekt men under september och oktober kommer det utföras. Arbetet ska utföras med hjälp av en skylift. Mer information kommer.

Översyn av sophantering

Avseende sophanteringen så börjar vi nu märka att vi behöver överse hämtningsintervall och volymer, särskilt för matavfall. På några platser har det under sommaren varit obehaglig lukt som vi givetvis inte vill ha. Styrelsen ser nu över detta tillsammans med förvaltaren. Se till att du försluter dina restavfallspåsar och inte överfyller matavfallspåsarna så att de går sönder eller öppnas i kärlet. Under hösten kommer vi fortsätta arbetet med en plan för att hantera återvinning.

Undvik vattenskador

Föreningen har drabbats av ett antal vattenskador som innebär olägenheter för den enskilde lägenhetsinnehavaren, men som inte sällan berör även kringboende. Oavsett blir det stora kostnader för föreningen (det vill säga alla medlemmar) eftersom det ofta är ett delat ansvar. Du kan hjälpa till genom att vara observant på eventuella läckage, kontrollera diskmaskinsanslutningar eller motsvarande, rensa vattenlås med jämna mellanrum och inte hälla ut matfett eller olja i köksavloppet. Tillsammans kan vi minska risken. Föreningen spolade stammarna för tre år sedan och det är en stor kostnad som vi helst vill undvika utöver det rekommenderade intervallet på 5 år.

När det gäller ombyggnation och renovering så påminner vi alla om de regler som gäller. Tag del av dessa via vår hemsida. Är du osäker, kontrollera alltid med styrelsen.

Amortering på lån

Slutligen vill vi informera om att vi kommer att amortera en del på det lån som ska läggas om i närtid, drygt 1,3 miljoner. Resterande del, 3 miljoner, förlängs med rörlig ränta ett år. Nästa år ska föreningen lägga om samtliga lån (3 st). Det känns bra att föreningen har ekonomi som medger en substantiell amortering.

Med vänliga hälsningar

Styrelsen Brf Bäcken