Insekter och trädgårdsmöbler

Några medlemmar besväras av insekter, och det är bin som är mest i farten just nu. Ofarliga, men irriterande.

Några medlemmar besväras just nu av insekter på balkongen. Den här tiden på året är det i huvudsak bin som är aktiva, och det under en kort period då värmen kommer. Så småningom flyger de vidare till gemensamhetsytornas grönska. Bin är i princip helt ofarliga även om det kan vara lite irriterande med många bin på samma gång. Dessutom är de viktiga aktörer i ekosystemet. Vi vill därför uppmana till överseende ett tag till.

Om det däremot handlar om getingar bör du hålla koll på om det finns ett getingbo i närheten. Getingbon kan vara bra att ta bort, och ibland kan hjälp behövas för det. Anticimex ger följande råd:

Du kan själv ta bort ett getingbo tidigt på säsongen, när boet inte är större än en pingisboll. Vänta till kvällen med att ta bort boet eftersom getingarna då är lugnare än på dagtid. Observera att du alltid ska ha skyddande kläder, handskar och mössa när du plockar bort ett getingbo. Och är man allergisk mot getingstick rekommenderar vi att du tar in professionell hjälp.

Mer om getingar på Anticimex webbplats

Nu är trädgårdsmöblerna på plats

Nu är trädgårdsmöblerna på plats, lagom till sommarens  trädgårdsfika! Vi har inte hunnit torka av vinterns damm än, men det görs inom kort. Och apropå det: om du själv behöver torka av möblerna, använd då bara en trasa med vanligt vatten, det vill säga inget tvättmedel, såpa eller liknande. Det kan nämligen skada linoljefärgen som möblerna är målade med (linoljesåpa kan till och med lösa upp färgen).

Tänk på att det inte är tillåtet att ställa ut egna utemöbler, lekgungor etc. på föreningens mark utan att ha styrelsens godkännande. Leksaker plockar du med dig hem igen när barnen lekt färdigt.